Kamer-en-suite: een oplossing voor vele problemen

Soms moet je dingen doen in je leven die niet leuk zijn, maar wel noodzakelijk. Wat mij betreft valt tandartsbezoek daar onder.

Kamer en suite interieur op maat

Deze week was het weer zover. De wachtkamer was halfvol en ik raakte in gesprek met een vrouw die steeds bezig was haar twee kinderen te corrigeren. Laten we ze voor het gemak Sofie en Tim noemen. Sofie gooide de blokjes van de duplo door de hele wachtruimte terwijl Tim al schreeuwend steeds naar binnen of naar buiten rende. Hij werd pas stil toen zijn moeder hem een handzaam computerspelletje gaf. “Als jij nu even dit boekje gaat lezen”, zei ze tegen Sofie, “dan gaan we straks nog even een ijsje kopen.” Het meisje luisterde wonderwel. “Zo gaat het thuis ook altijd”, verzuchtte de moeder tegen mij. “We hebben best een grote woonkamer maar het is altijd één grote bende. Alles ligt vol met speelgoed, de kinderen rennen en ruziën rond, nooit hebben we rust.” “Maak er een kamer en suite van”, zei ik meteen, “dan is dat probleem meteen verholpen.”

Een kamer-en-suite was vroeger bedoeld om met behulp van schuifdeuren in een omkasting, de woonkamer te splitsen in een kamer voor alledag en een “mooie kamer” waar bezoek werd ontvangen. In de jaren zeventig en tachtig werden kamer-en-suites massaal gesloopt om meer ruimte in huis te creëren.

Grandioze comeback kamer-en-suite

Inmiddels maakt de kamer-en-suite een grandioze comeback. Veel ouders gebruiken het om de woonkamer op te splitsen in een gedeelte waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en een gedeelte waar zijzelf kunnen ontspannen. De kamer-en-suite wordt ook steeds vaker toegepast om een thuiswerkplek te creëren,om een bibliotheek in te richten, als ruimte voor de thuisbioscoop en voor talloze andere doeleinden. Eigenlijk is de kamer-en-suite een praktische oplossing voor allerlei problemen waar de moderne mens mee worstelt. De kamer-en-suite is ook nog eens prachtig om te zien met veel handige opbergruimte. Echt een verrijking voor elke woning. Afhankelijk van je smaak kun je een moderne of een nostalgische kamer-en-suite laten maken en alles wat er tussenin zit. Waar je ook voor kiest, Noud kan altijd helpen om met deskundig maatwerk je plannen te realiseren.

De vrouw in de wachtruimte was enthousiast over het kamer-en-suite verhaal. Ze stopte mijn visitekaartje in haar tas en zei dat ze het idee zou bespreken met haar man. Even later riep de tandarts mijn naam. Gelukkig was mijn gebit helemaal in orde. En misschien houd ik er een klant aan over.

Tandartsbezoekjes hoeven niet altijd vervelend te zijn